Új és használtautó értékesítés:
Hétfő-Péntek: 8.00-17.00
Szombat: 9.00-12.00
Szerviz és alkatrész/tartozék raktár:
Hétfő-Péntek: 7.30-16.00
Központi telefonszám:
+3688590064
További elérhetőségek »
2017. november 2.

Kedves Érdeklődők, leendő boldog Toyota Tulajdonosok! Örömünkre szolgál meghirdetni Toyota személy gépkocsikra 0% THM-mel elérhető finanszírozási akciónkat! Előnyö...

folytatás »

2017. szeptember 21.

A HILUX ÖTVEN ÉVES VILÁGSIKERÉNEK ÁLLÍT EMLÉKET FRANKFURTBAN A TOYOTA   A Toyota Frankfurtban másik terepjáró legendája, a Land Cruiser legújabb generációjának ...

folytatás »

Toyotám volt, Toyotám van, Toyotám lesz!

További vélemények »

Toyota Corolla: a világ legnépszerűbb autója

2013. szeptember 9.

Több mint 40 milliós értékesítési eredményével a Corolla a világ legnépszerübb autója.

Toyota City, Japan, 2013. szeptember 5. – A Toyota Motor Corpopration ma közzétette a Toyota Corolla összesített globálos értékesítési eredményét. Ez év júliusában a világ legnépszerübb modelljének eladásai elérték a 40,01 milliós darabszámot, ami újabb mérföldkő a Toyota világautója, a Corolla történetében.

A Toyota 1966 novemberében nyitotta meg új gyárát az Aichi tartományban található Takaokában; az üzemet kifejetetten a Corolla gyártására építették. A vállalat két évvel később – a helyi piacra szánt járművekre helyezve a hangsúlyt – Ausztráliában, Malájziában is megkezdte a gyártást. 1965 és 1968 között a Toyota több mint kétsteresére, 480 ezerről több mint 1,1 millió darabra növelte éves gyártási kapacitását, ami világosan jelzi, milyen jelentős mértékben járult hozzá s aCorolla a vállalat növekedéséhez.

A világ 15 üzemében gyártott Corolla összesített eredménye a 76 év alatt eladottToyota autók egyötödét teszi ki.

A Corolla észak-amerikai exportja 1968-ban vette kezdetét, s a gyors értékesítési sikereknek köszönhetően a modell összesített globális eladásai mindössze négy éven belül elérték az 1 milliós darabszámot. 1997-ben a Corolla megkapta a világ legkelendőbb autójának címét, mivel az összesített globális értékesítési eredménye meghaladta a 22,65 millió darabot. 2002 óta minden évben egymilliónál több kelt el a modellből; tavaly a világ több mint 150 piacán összesen 3.180 Coroola kelt el – naponta.

Az új, jelentős mérföldkő elérésével kapcsolatban Shinichi Yasui, a Corolla főmérnöke így nyilatkozott: “Úgy érzem, mintha ezt az autót a világ különböző tájain élő emberek megbecsülése táplálta volna. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ehhez én is hozzájárulhattam, és rendkívül hálás vagyok mindenkinek, akik megvásárolták és megszerették Corollájukat. A Corolla sikerének kulcsa, hogy az újabb modellgenerációk fejlesztői következetesen tartották magukat Tatsuo Hasegawa eredeti fejlesztési alapelvéhez: olyan autót kell alkotnunk, ami a világ minden táján örömöt nyújt és kellemes közérzetet biztosít az emberek számára.”

A Corollát eredetileg arra tervezték a ’60-as évek közepe táján, hogy megfeleljen a munkahelyükre ingázó japánok megváltozott igényeinek. Tatsuo Hasegawa főmérnökben ekkoriban tudatosult, hogy a japán ipar növekedésével párhuzamosan a dolgozók munkába járásának időtartama is megnőtt. Egyre nagyobb igény támadt a személyes használatú járművek iránt, s ez az alapötlet vezette Hasegawát az első Corolla koncepciójának felvállalásához, és az azóta is érvényes alapelv megfogalmazásához: az autókat mindig, minden piacona vásárlói igényeknek megfelelően kell továbbfejleszteni és tervezni.

Amikor az első Corolla legördült a gyártósorról, sok alapvető biztonsági eszköz még extrának számított. Az idők során – a családok igényeinek változását látva – a Toyota úgy döntött, hogy e berendezéseket alapfelszereltségként kínálja. A Toyota eltökélten törekedett a minél jobb minőség elérésére, és folyamatosan bővitette az elárhető árú Corollák alapfelszereltségét, így ez az autó minden más márkánál népszerűbbé vált a családos vásárlók körében.

A megújulásra mindig kész, a műszaki és minőségi fejlődés jelképévé vált Corolla tökéletesen megtestesíti a Toyota elkötelezettségét, hogy egyre jobb, a vásárlók igényeit tökéletesen kielégítő autókat készítsen.

Toyota modellek

Corolla RAV4 Hilux Land Cruiser
Aygo Verso Proace VAN Proace Verso
Avensis Yaris Prius IV Auris
C-HR  
 

Szolgáltatások

 

Hírek

 

Kapcsolat

Toyota Veszprém

Központi telefonszám:

+3688590064

További elérhetőségek »

©2017 Autóház Veszprém - Toyota márkakereskedés és szerviz I Kapcsolat I Felhasználási feltételek
toyota.hu