Új és használtautó értékesítés:
Hétfő-Péntek: 8.00-17.00
Szombat: 9.00-12.00
Szerviz és alkatrész/tartozék raktár:
Hétfő-Péntek: 7.30-16.00
Központi telefonszám:
+3688590064
További elérhetőségek »
2017. november 2.

Kedves Érdeklődők, leendő boldog Toyota Tulajdonosok! Örömünkre szolgál meghirdetni Toyota személy gépkocsikra 0% THM-mel elérhető finanszírozási akciónkat! Előnyö...

folytatás »

2017. szeptember 21.

A HILUX ÖTVEN ÉVES VILÁGSIKERÉNEK ÁLLÍT EMLÉKET FRANKFURTBAN A TOYOTA   A Toyota Frankfurtban másik terepjáró legendája, a Land Cruiser legújabb generációjának ...

folytatás »

Toyotám volt, Toyotám van, Toyotám lesz!

További vélemények »

Forradalom a B-szegmensben: Franciaországban megkezdődik a Yaris Hybrid gyártása

2012. április 18.

A Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) ma bejelentette, hogy megkezdődött a Yaris Hybrid gyártása. A szerelőszalagról elsőként legördülő jármű egy észak-franciaországi vásárló megrendelésére készült. A Toyota francia gyára 2001. szeptemberében kezdte meg működését. A TMMF a legelső franciaországi és európai gyártólétesítmény, ahol „B” szegmensbeli, full hybrid hajtású járművek készülnek. A jeles esemény a Toyota átfogó európai stratégiájának szerves része, hiszen a vállalat azt tervezi, hogy a 2020-as évekre termékpalettájának minden típusához kínál majd hibrid modellváltozatokat.

Az első elkészült autót köszöntő ünnepségen a TMMF elnöke, Makoto Sano elmondta: “Büszkék vagyunk rá, hogy megkezdtük Európában a „B” szegmens első full hybrid modelljének gyártását. Szilárd elhatározásunk, hogy vásárlóink számára a legmagasabb szintű minőséget biztosítsuk. Azzal, hogy ez a modell itt készül, kiváló lehetőségek kínálkoznak a TMMF és a valenciennesi régió számára. Miközben a benzin ára egyre magasabbra emelkedik, mi egy tökéletes, üzemanyag-takarékos autót kínálunk a városi vásárlóknak.”

A Yaris Hybrid a harmadik generációs Toyota Yaris génállományát örökölte: az autó kompakt karosszériája tágas utasteret rejt, és rendkívül fürgén mozog a nagyvárosi forgalomban. A modellt a Hybrid Synergy Drive® HSD hajtáslánc kisebb méretű változata mozgatja, amelynek átgondolt kialakítása révén az autó hátsó üléssora és csomagtere ugyanolyan tágas, mint a hagyományos hajtású Yarisé.

A kis fogyasztású, csekély károsanyag-kibocsátású és alacsony költségekkel fenntartható, különlegesen csendesen működő autó HSD rendszere garanciát jelent a környezetbarát és olcsó autózásra. A Yaris Hybrid CO₂-kibocsátása mindössze 79 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 3,1 l/100 km a városi forgalomban, így az autó magasra helyezi a mércét a B-kategóriában.

Az észak-franciaországi Valenciennes-ben működő Toyota Motor Manufacturing France 2001-ben kezdte meg a Yaris gyártását és 2012. április 1-én a termelés átlépte a 2,1 milliós darabszámot. Az új full hybrid modell gyártásához a vállalat alaposan és körültekintően készítette fel az üzemet és a munkatársakat. A gyártósort részben átalakították, hogy alkalmassá váljon az új rendszerű váltómű, fékrendszer, inverter és akkumulátor-egységek beszerelésére. A présüzemben is új beruházások történtek. A gyártásban résztvevő alkalmazottak továbbképzésen vettek részt, ahol elsajátították a nagyfeszültségű részegységek kezelésének módját, valamint a legmagasabb szintű minőség biztosítását.

A Toyota mintegy 25 millió eurót fektetett be, hogy a TMMF felkészüljön a Yaris Hybrid gyártására, így a harmadik generációs Toyota Yaris gyártásához szükséges átállás teljes költségének összege eléri a 125 millió eurót.

A TMMF a világ azon öt Toyota-gyárának egyike, amelyek fenntartható működésű üzemnek minősülnek. A gyártáshoz szükséges víz 60 százalékát 2011 óta esővízből és újrahasznosított vízből nyerik. A tiszta gyártási folyamatok megvalósítása érdekében az üzem 2007-ben teljes hulladékkezelési folyamatát modernizálta.

A Toyota eddig több mint 400.000 full hybrid hajtású autót értékesített Európában és az eladások üteme folyamatosan gyorsul.

Toyota modellek

Corolla RAV4 Hilux Land Cruiser
Aygo Verso Proace VAN Proace Verso
Avensis Yaris Prius IV Auris
C-HR  
 

Szolgáltatások

 

Hírek

 

Kapcsolat

Toyota Veszprém

Központi telefonszám:

+3688590064

További elérhetőségek »

©2017 Autóház Veszprém - Toyota márkakereskedés és szerviz I Kapcsolat I Felhasználási feltételek
toyota.hu