Új és használtautó értékesítés:
Hétfő-Péntek: 8.00-17.00
Szombat: 9.00-12.00
Szerviz és alkatrész/tartozék raktár:
Hétfő-Péntek: 7.30-16.00
Központi telefonszám:
+3688590064
További elérhetőségek »
2017. november 2.

Kedves Érdeklődők, leendő boldog Toyota Tulajdonosok! Örömünkre szolgál meghirdetni Toyota személy gépkocsikra 0% THM-mel elérhető finanszírozási akciónkat! Előnyö...

folytatás »

2017. szeptember 21.

A HILUX ÖTVEN ÉVES VILÁGSIKERÉNEK ÁLLÍT EMLÉKET FRANKFURTBAN A TOYOTA   A Toyota Frankfurtban másik terepjáró legendája, a Land Cruiser legújabb generációjának ...

folytatás »

Toyotám volt, Toyotám van, Toyotám lesz!

További vélemények »

Itt a konnektorból tankolható Toyota Prius

2011. augusztus 22.

Az új verzió CO2-kibocsátása is körülbelül felére, 49 g/km-re csökken, annak ellenére, hogy 1420 kg-os tömegével jó 50 kg-mal nehezebb, mint az alapmodell. Az alacsony sebességre, rövid távra használható villanymotort a már ismert, 1,8 literes belsőégésű benzines teszi alkalmassá nagyobb távokra és magasabb sebességre.

 

A Hybrid Synergy Drive rendszer összteljesítménye 134 lóerő, ami 10,7 másodperces 0-100 km/h-s sprintet, és 180 km/h-s végsebességet tesz lehetővé.

A háromféle üzemmódban használható HSD rendszer csak szükség esetén kapcsolja be a benzinmotort a hajtásba. EV módban a Prius Plug-in hatótávja 23,2 km, maximális sebessége 85 km/h. Az EV-City módban az elektronika erőteljesebb gázreakciókat engedélyez, mielőtt bekapcsolná a belsőégésű motort. Ha az akkuk lemerülnek, nem kell vészes töltési időre számítani, a Toyota infói szerint szabványos konnektorról is elegendő 1,5 óra. Aki tudja házára telepíteni a Toyota Smart Grid névre keresztelt napelem rendszerét, az akár ingyen is autózhat a Plug-in Priussal, mivel az autósok vélhetően éjszaka csatlakoztatják majd a töltőt, a napelemekhez energiatároló is jár, valójában abból táplálható a Prius lítium-ion akkumulátorcsomagja.

Kár, hogy a vásárlásnál súlyos anyagi áldozatot kell hozni, de azáltal, hogy napelemes tetővel akár otthonról is táplálható a Plug-in Prius, a rendszer már ma nagyon csábító. Annak, aki a napelemeket el tudja helyezni. Az utastér finomabb, mint az eddigi Priusoké, hiszen a Plug-in alapját már a szintén Frankfurtban debütált frissített verzió adta. A Prius PHEV lesz a sorozat zászlóshajója, piacra körülbelül egy év múlva, 2012 őszén kerülhet, de nem lesz olcsó, ára a külföldiekből következtetve a 8-9 millió forintot is elérheti.

Toyota modellek

Corolla RAV4 Hilux Land Cruiser
Aygo Verso Proace VAN Proace Verso
Avensis Yaris Prius IV Auris
C-HR  
 

Szolgáltatások

 

Hírek

 

Kapcsolat

Toyota Veszprém

Központi telefonszám:

+3688590064

További elérhetőségek »

©2017 Autóház Veszprém - Toyota márkakereskedés és szerviz I Kapcsolat I Felhasználási feltételek
toyota.hu