Új és használtautó értékesítés:
Hétfő-Péntek: 8.00-17.00
Szombat: 9.00-12.00
Szerviz és alkatrész/tartozék raktár:
Hétfő-Péntek: 7.30-16.00
Központi telefonszám:
+3688590064
További elérhetőségek »
2017. november 2.

Kedves Érdeklődők, leendő boldog Toyota Tulajdonosok! Örömünkre szolgál meghirdetni Toyota személy gépkocsikra 0% THM-mel elérhető finanszírozási akciónkat! Előnyö...

folytatás »

2017. szeptember 21.

A HILUX ÖTVEN ÉVES VILÁGSIKERÉNEK ÁLLÍT EMLÉKET FRANKFURTBAN A TOYOTA   A Toyota Frankfurtban másik terepjáró legendája, a Land Cruiser legújabb generációjának ...

folytatás »

Toyotám volt, Toyotám van, Toyotám lesz!

További vélemények »

Az új Yaris maximális, 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP biztonságot értékelő programjában

2011. november 21.

– 5 csillagos általános értékelés, a legmagasabb szintű utas- és gyalogosvédelem – A 2011-ben szerzett pontszámok megfelelnek az Euro NCAP 2012-es, 5 csillagos küszöbértéknek – A Yaris immár hagyományosan a legjobb értékelést kapja az Euro NCAP tesztjei

Az új Yaris maximális, 5 csillagos értékelést kapott, újra megerősítve ezzel a modell hagyományosan biztonságos hírnevét. A Yaris már az első generáció óta kiváló eredményeket ér el az Euro NCAP biztonsági értékelései során; az eredeti Yaris 2000-ben kategóriája legbiztonságosabb autójának bizonyult, és 2005-ben a második generáció is 5 csillagos értékelést kapott. A legutóbbi modell a legmagasabb szintre jutott a 2011-es Euro NCAP programban. A 2011-ben elért pontszámok megfelelnek a hamarosan életbe lépő, 2012-ben érvényes, 5 csillagos eredmény küszöbértékének; ebben a pontozásban már erőteljesebben veszik figyelembe a gyalogosok biztonságának szintjét.

Átgondolt kialakítása révén a karosszéria hatékonyan nyeli el az elölről, oldalról és hátulról érkező ütközések energiáját, jelentősen csökkentve az utaskabin deformációját. Frontális ütközés esetén a kabin alakváltozása kis mértékű, mert a szerkezet az első lökhárítón keresztül elnyeli és továbbítja a hirtelen erőhatást az első oldalsó hossztartókra, az „A” oszlopra, a küszöbökre és a felépítmény alsó részére.

Biztonságból csillagos ötös!

Így tesztelték a frontális ütközést a Toyota Yaris-nál

Az oldalirányú ütközések elleni védelmet különleges megoldások növelik az új Yarisban: a tűzfal például a küszöbidomok belsejéhez csatlakozik, így jelentős szerepet játszik az ütközési energiák továbbításában, valamint meggátolja a küszöb törését. Az ajtók belsejébe épített energiaelnyelő rudak szintén csökkentik az oldalról érkező erőhatásokat.

Az új modellhez hét SRS légzsák tartozik: vezető- és utasoldali légzsák, vezetőoldali térdlégzsák, első oldallégzsákok és az utastér teljes hosszában felfúvódó függönylégzsákok. Az újonnan kifejlesztett vezető- és utasoldali oldallégzsákok két kamrából állnak, amelyek nagyobbra fúvódva fokozott védelmet nyújtanak (mellkas/has 8 liter, medence 4,5 liter).

Az új Yarisban számos megoldás mérsékli a lehető legalacsonyabb szintre a gyalogosok sérüléseit. Energiaelnyelő anyagokat építettünk a lökhárítóba, így kisebb erő hat közvetlenül a gyalogosok lábára. A test és fej védelmének érdekében az ugyancsak energiaelnyelő szerkezetű motorháztető hátsó részének zsaluzásában egy elszakadó toldat található. Az első sárvédők rögzítése is energiaelnyelő kialakítású.

Az autóban az aktív biztonsági rendszerek széles skálája működik, például Blokkolásgátló Fékrendszer (ABS), Elektronikus Fékerő-elosztó (EBD), Kanyarstabilitás-vezérlő (CSC), Vészfékasszisztens (BA), Kipörgésgátló (TRC) és Járműstabilitás-vezérlő Rendszer (VSC).

Az új Yarist úgy terveztük, hogy mind az aktív, mind a passzív, mind pedig a gyalogosbiztonság terén a lehető legmagasabb színvonalat nyújtsa az európai vásárlók számára.

Toyota modellek

Corolla RAV4 Hilux Land Cruiser
Aygo Verso Proace VAN Proace Verso
Avensis Yaris Prius IV Auris
C-HR  
 

Szolgáltatások

 

Hírek

 

Kapcsolat

Toyota Veszprém

Központi telefonszám:

+3688590064

További elérhetőségek »

©2017 Autóház Veszprém - Toyota márkakereskedés és szerviz I Kapcsolat I Felhasználási feltételek
toyota.hu